Vi er virksomheders foretrukne partner inden for sundhedsvæsenet
Innovationsklinikken har en unik kliniknær forankring på Nordjyske hospitaler og understøtter udvikling og innovation i sundhedsvæsenet, der skaber værdi for patienter, borgere, medarbejdere og virksomheder i Region Nordjylland.
Er I klar på et samarbejde?
Den bedste sundhedsinnovation opstår i samarbejdet mellem patienter, klinikere og virksomheder. Innovationsklinikken har stor erfaring med at samarbejde med alt fra startups til store internationale koncerner.
Hvis du som virksomhed vil samarbejde med Region Nordjylland om dette, så opret en henvendelse til Innovationsklinikken ved at følge linket til vores online formular.
Innovationsklinikken kan hjælpe virksomheder med
- Vurdering om sundhedsteknologiske løsninger matcher klinisk behov
- Matchmaking til klinikken ifm. udvikling at sundhedsteknologiske løsninger
- Samskabelse og udvikling af sundhedsteknologiske løsninger
- Samarbejds- og kommercielle aftaler (herunder fx licens, OPI, OPP og fortrolighedsaftale)
- Vidensdeling om innovationsprocesser i samarbejdet mellem offentlig og privat part
Henvendelser der vedrører salg og markedsføring af et produkt eller service henvises til Region Nordjyllands Indkøbsafdeling.
Vil du have klinisk afprøvet dit produkt?
Medicinal- og Medicovirksomheder kan i forbindelse med kliniske afprøvninger rette henvendelse til Pharma- Medtech koordinator i Region Nordjylland via følgende link:
Innovationsklinikken søger samarbejdspartnere til konkrete idéer
Vi søger virksomheder til
- Overtagelse/videreførelse af idéer
- Udviklingssamarbejder
Har du interesse for nogle af de nedenstående idéer, så kontakt Innovationsklinikken.
Ivan Butler
Overtagelse/videreførelse af idéer
Bihulediagnose redskab
Baggrund
Det er for speciallæger indenfor øre-næse-hals muligt at diagnosticere bihulebetændelse, herunder ved anvendelse af specialværktøjer og ofte bekræftet ved CT skanning. Udfordringen er at praktiserende læger, som typisk har første kontakt med denne type patienter, ikke har disse værktøjer og ofte sender patienter hjem med antibiotika, trods det, som forskning viser, at de meget ofte slet ikke har bihulebetændelse.
I et forsøg på at nedbringe fejlmedicinering og overmedicinering har nu forhenværende praktiserende læge og forsker Jens-Georg Hansen, dr. med. udviklet en ny måde for praktiserende læger at diagnosticere patienter, der har mistanke om bihulebetændelse.
Status
Projektet er i patentforløb, og kan ikke udfoldes her yderligere. En større klinisk undersøgelse er i proces i samarbejde med Aalborg Universitet: Øre-næse-hals overlæge, Klinisk Professor Michael Gaihede, samt Klinisk Professor, Center for Almen Medicin, Janus Laust Thomsen
Der søges mulige samarbejdspartnere, særligt virksomheder som arbejder indenfor, men ikke begrænset til, luftvejediagnostisk, endoskoper og/eller har særlig kontakt til praktiserende læge sektoren.
Hang-on table
Baggrund
På opvågningsafdelingen er patienten tilsluttet overvågningsudstyr, og der er ikke plads til et traditionelt sengebord, som traditionelt er et bord monteret på hjul og står på gulvet, med en bordplade der svinger ind over sengen.
For patienter på en opvågningsafdeling er det vigtigt at få væske for hurtigere at vågne ordentligt op efter operation. For at undgå at de er afhængige af personalets hjælp til at nå deres drikkekrus, har en gruppe sygeplejersker udviklet et lille, let håndterbart bord med indbygget kopholder, som nemt kan monteres på sengehesten.
Samme problemstilling ses på en lang række andre afdelinger, og når patienten må ligge på gangen.
Status
Bordet er designbeskyttet, og i dag leder vi efter en virksomhed som er interesseret i at tage del i rettighederne og udvikle en kommerciel løsning.
Slangetæmmer
Baggrund
En kliniker ved Aalborg Universitetshospital oplevede dagligt problemer med at behandle sengeliggende patienter hvor slanger og tuber på kryds og tværs giverforviklinger og særligt udfordrer personalet når patienter skal flyttes. Løsningen kunne være en slags slangetæmmer, som opfinderne har valgt at kalde den.
Status
Ideen er på prototypestadiet og skal afprøves i praksis. For at flere får gavn af løsningen søges en ekstern samarbejdspartner, tænkeligt en virksomhed som arbejder med masseproduktion af plastikdele, og med vanlig kontakt til sundhedssektoren.
Usynlig kile
Baggrund
På radiologisk afdeling (røntgen) oplever de udfordringer ved kvaliteten af de billeder de tager, når patienten skal stabiliseres på forskellige måder. Typisk anvendes der en slags kile eller pude til at stemme patienten op sådan at patienten ligger stille. Disse kiler og puder kan dog have en uheldig påvirkning af scanningen idet de kan skabe sløring af billedet.
Klinikere på Aalborg Universitetshospital har undersøgt muligheden for at lave kiler af et andet materiale, der dels stadig overholder krav til kvalitet, hygiejne og slidstyrke og samtidig mindsker udfordringer omkring deres indvirkning på kvaliteten af scanningen.
Status
I dag har teamet udviklet prototyper, som virker meget lovende, og de ser frem til at indgå i dialog med eventuelle virksomheder, som måtte have interesse i at udvikle og udbrede løsningen til fordel for andre klinikker i verden.