EU-støtte
Innovationsklinikken har modtaget støtte til følgende større innovationsprojekter:
Pilotprojekt: Idéklinikken (2010-2011)
Idéklinikken er Region Nordjyllands innovationsenhed, og vores overordnede formål er at medvirke til, at gode idéer inden for det sundhedsfaglige område opsamles, konkretiseres, afprøves og eventuelt patenteres og realiseres. Projektet er afsluttet og overgået til drift.
KASK Innovation
KASK Innovation er et nu afsluttet EU Interreg IVA projekt, som havde til formål at udnytte det enorme potentiale for innovation, som vurderes at ligge i sundhedssektoren. Projektet fokuserer på bruger- og medarbejderdreven innovation og omfatter samarbejde omkring komplementerende koncepter for opsamling, udvikling, udnyttelse og videreførelse af idéer. Projektet er afsluttet.
MIPS
I projektet MIPS (Medarbejderdreven Innovation i Pleje- og Sundhedssektoren) blev en række medarbejdere med repræsentation fra alle centre og faggrupper tilbudt oplæring som ”Idéguides”. Med udgangspunkt i designbaserede metoder og hverdagsproblemstillinger i sygehussektoren blev medarbejderne gennem MIPS-projektet kvalificeret til at "spotte", bearbejde og videreudvikle problemstillinger til nye bud på produkter, services, procedurer mv. Projektet er afsluttet.
EIR
Målet med EIR – Empowering Industry and Research - er at facilitere forskningsbaseret forretningsudvikling og innovation inden for sundhedsvidenskab og -teknologi. Forskerparken er produktet af et tæt og frugtbart samarbejde mellem Aalborg Universitet, Aalborg Universitetshospital, regionens øvrige hospitaler, Region Nordjylland, de nordjyske kommuner samt danske og internationale virksomheder. Projektet er aktivt.
One-Stop-Shop
For at fremme samarbejdet med virksomheder om ny teknologi og offentlig-privat innovation har Region Nordjylland oprettet en One-stop-shop for hospitalsinnovation.
One-Stop-Shop modtager henvendelser fra erhvervslivet om idéer til nye produkter eller services, som ønskes udviklet eller testet i samarbejde med sygehusene. One-Stop-Shop er en del af Region Nordjyllands innovationssystem og er integreret med både Forskningens Hus, Innovationsklinikken og Èn indgang for industrien.
OPI-Lab
OPI-Lab - Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi - har gennem fem regionale demonstrationsprojekter udviklet koncepter og løsninger på velfærdsteknologi, der kan forbedre den offentlige service på en ny og innovativ måde. Samtidig har projektet opsamlet erfaringer og ny viden, der har skabt fundamentet for nye OPI-samarbejdsmodeller og vist nye muligheder inden for offentlig-privat innovation.
Projektet inkluderede landets fem regioner og Socialstyrelsen samt en lang række kommuner, videninstitutioner og private virksomheder. Projektet blev ledet af Region Syddanmark som en del af regionens samlede satsning på velfærdsteknologi. Projektet er afsluttet.