Projekter fra Innovationsklinikken
På denne side kan du læse mere om et udvalg af case eksempler på eksisterende og tidligere kommercialiseringsprojekter i Innovationsklinikken.
Projekterne udspringer af enten indmeldte idéer, problemstillinger eller opfindelser fra medarbejdere eller borgere, hvoraf nogle er baseret på det daglige kliniske arbejde eller oplevelser på hospitalet og andre på specifikke forskningsresultater.
Løsningerne, der udvikles i kommercialiseringsprojekterne, kan derfor både bestå i – og tage form som – et fysisk produkt, software, kunstig intelligens, systemdesign, forløbsændring, nye diagnostiske og medicinske værktøjer mm.
Projektcases
Slugte metalliske genstande
Der ønskes en løsning som kan finde og fjerne fremmedlegemet, når mennesker med selvskadende adfærd sluger metalliske genstande.
Hemiarmlæn til bad
Projektet omhandler en lejringsanordning til hemiparetisk arm, der kan indstilles til borgerens specifikke behov.
ProCVT Smart Sheet
Projektet handler om at opfange tidlig diagnose af Cardiovaskulær autonom neuropati (CAN).
Palliationskassen
Projektet handler om at optimere forløbet for ældre i akutmodtagelsen, som ønsker at dø hjemme.
Ergo-OP
Projektet handler om at reducere risikoen for nedslidning, smerter og arbejdsskader for operationspersonalet.
Rotos Plate
Projektet handler om at foretage en korrektion af rotationsfejlindstillinger af lange knogler uden oversavning af knoglerne.
Højdejusterbar operationsplatform
Projektet handler om at reducere risikoen ved smerter, gener og arbejdsskader ved stor højdeforskel til operationslejet.
PreHealth
Projektet handler om at undersøge muligheden for at detektere ikke-akutte sygdomme hos ældre i hjemmet inden indlæggelse.
Akut bil
Projektet handler om at kunne tilbyde blodprøve i eget hjem med hurtigere svartid.
Intelligent Shuntplaster
Projektet handler om hurtig opdagelse af stenose/trombosering i nyanlagt dialyseshunt.
Self powered pacemaker
Projektet handler om at reducere antallet af operationer for patienter med pacemaker.
Robot Assisteret Ultralyd
Projektet handler om at reducere smerter i muskler og led hos sonografer.
CD 36 - ny risikomarkør for livsrelateret sygdom
Resultater fra en række forskningsprojekter indikerer, at solubel CD36 har potentiale som risikomarkør for udvikling af livsrelaterede sygdomme.
Metode til diagnosticering af kræft i bugspytkirtlen
Forskere fra Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet har udviklet en metode til, ved hjælpe af en enkelt blodprøve, at diagnosticere kræft i bugspytkirtlen langt tidligere end i dag.
Tidligere projekter
Den intelligente forsendelseskasse
Den intelligente forsendelseskasse giver en forventet reduktion af manuelt arbejde på 6-8 timer dagligt, samt bedre arbejdsmiljø pga. mindre monotont laboratoriearbejde.
Deculeg
Deculeg er et hjælpemiddel, der kan udfoldes til en stabil benstøtte. Deculeg er let at tilgå for patienter og sundhedspersonale på hospitalet og i patientens eget hjem.
Blodbanken
Projektet handler om at mindske antallet af utilsigtede hændelser i de ubemandede bloddepoter på Aalborg Universitetshospital.
EchoClip
EchoClip er et lille redskab, som hjælpe kirurgen til en bedre og mere stabil placering af den ekkoprobe, der anvendes i forbindelse med kvalitetssikring af anastomose under bypass-operationer.
EV Array
En metode til påvisning af exosomer fra forskellig cellulær oprindelse. Anvendelsen af mikroarrays tillader samtidig påvisning af mange forskellige proteiner og exosomer.
Biomarkør for akut lungeskade
Predictive biomarkers for the early identification of patients at risk of developing hypoxemia and acute lung injury
Metode til diagnosticering af kræft i tyktarmen
Forskere fra Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet har udviklet en metode til, ved hjælp af en enkelt blodprøve, at diagnosticere kræft i tyktarmen langt tidligere end i dag.
Prædikativ model til blodfortyndende behandling
En avanceret matematisk model, hvis styrke ligger i, at den tilpasser sig data fra den enkelte patient, og samtidig tager højde for patientens sensitivitet over for ændringer i dosis af AK-medicin.
Stræksensor
Præcis og simpel måling af fodfejlstilling, bevægelse og stræk giver hurtigere og mere korrekt diagnostik af fodrelaterede overbelastningsskader.